Znajdujesz się: ZAWODNICY > MATERIAŁY SZKOLENIOWE

PRZYKŁADOWE ZESTAWY ĆWICZEŃ TRENERA B. SZMYDA:

ćwiczenia z gumą

ćwiczenia na brzuch i grzbiet

ćwiczenia stabilizacyjne

ćwiczenia funkcjonalne

ćwiczenia obwodowe

ćwiczenia koordynacyjne

ćwiczenia rozciągające

WYKŁAD DR E. ZIEMANN:

wydatek energetyczny spoczynkowy i wysiłkowy. Podstawowe substraty energetyczne i ich znaczenie

DQS - system oceny codziennej diety

nowoczesne środki słodzące

arkusz do prowadzenia zapisu meczów turniejowych

wizyta u fizjoterapeuty - przydatne słowa

(pomocny podczas turniejów TE za granicą)

profilaktyka w treningu tenisisty

działania przed meczem

działania po meczu

MATERIAŁY SZKOLENIOWE WYPRACOWANE PRZEZ ZAWODNIKÓW:

czerwone flagi w dolegliwościach bólowych

działania rutynowe przed grą i po niej

oczekiwania w relacjach zawodnik-trener, trener-zawodnik

elementy w relacjach zawodnik-trener, trener-zawodnik

cechy mistrza z perspektywy zawodnika

sposób myślenia a pewność siebie

sposób działania a pewność siebie

przygotowanie do meczu, analiza pomeczowa

rutyna startowa oraz sposoby radzenia sobie w trudnych sytuacjach

dekalog zasad psychologicznych

zasady, które pozwolą nam być lepszym

podstawowe zasady taktyczne

idealna technika uderzeń

wyznaczanie celów w tenisie

dziesięć przykazań zdrowego żywienia

Polski Związek Tenisowy

Strategiczny Sponsor Polskiego Związku Tenisowego

Partner Główny Polskiego Związku Tenisowego

Sponsor Generalny

Oficjalny Partner PZT

Zapraszamy do Sklepu Kibica!

POLSKI ZWIĄZEK TENISOWY
ul. Konduktorska 4 lok.10
(wejście II, piętro V).
00-775 Warszawa
tel. (48-22) 122 12 00, 122 12 01
fax. (48-22) 122 12 11
e-mail: pzt@pzt.pl
Rachunek opłat statutowych: Bank BGŻ BNP Paribas S.A.
17 1600 1374 0003 0057 6053 3150
Rachunek Kolegium Sędziów: Bank BGŻ BNP Paribas S.A.
87 1600 1374 0003 0057 6053 3151
Dane do faktur:
Polski Związek Tenisowy
ul. Konduktorska 4 lok.10
00-775 Warszawa
NIP: 526-21-70-384
Copyright Polski Związek Tenisowy.
All rights reserved
projekt i wykonanie e-ARES Sp. z o.o.